Коледа 2015 - 2

  • 67 398
  • 566
  •   1
Отговори
# 30
  • Русе
  • Мнения: 5 232
Меган, аз приключих със сладките, че ще развием диабет вече. Mr. Green Търся си соленки, за да разнообразя малко.

Соленки с кашкавал

# 31
  • Варна и...духом на Босфора
  • Мнения: 2 470
 Hug Благодаря за темата. По-добре ми се получи консистенцията на белтъчната глазура тази година,благодаря за съветите.Украсих,с бамбукшиш,но в шприца сложих сместа,много красиво става,но за по голяма повърхност,имам две готини форми елхи от Орифлейм и на тях ще ползавм
шприца. Обаче остана малко смес,ще издържи ли за другата доза не знам,или ще изсъхне.
Утре вечер ще пека другата доза.Аз се отказах от линцерите,макар че от утре в КАУФЛАНД немското масло е на 1,99,ще направя нещо друго маслено.

# 32
  • Обетованата земя
  • Мнения: 459
Когато меденките ми не са с масло, а с олио, не могат ли да издържат до Коледа от днес, точно ги изпекох?  Confused

# 33
  • Мнения: 721
Могат, даже колкото стоят, толкова по хубави стават. Аз всяка година  моите ги пека две/три седмици преди Коледа.

# 34
  • Балчик
  • Мнения: 9 219
моите меденки по рецепта на Джема са станали точно като нейните  Laughing
Скрит текст:
а аз се притеснявах, че съм прекалима с набухвателя и затова са се понадигнати и имат пукнатинки, и че няма да могат да се украсяват  Peace


Аз ги харесвам по-пръхкави, ако намаля содата стават по-твърди. Освен това се напукват само топчетата, изрязаните формички, когато тестото е разточено не са така.

Ето и останалата част, както всяка година, не мога да украсявам изящно, но все пак да ги покажа.

Скрит текст:

# 35
  • Бургас
  • Мнения: 255
Мерси за новата тема
Направих меденките на Джемма,мерси за рецептата,супер са
Соленки правя на Мариета,от блога-Когато готвенето стане страст

# 36
  • Sofia
  • Мнения: 4 593
Приключих!
Седем вида сладки и минищолените на Йоли.
Остана слепването на линцерите и на капучиновите звезди. Детето не обича обаче марципан и се чудя с какво да слепя звездичките. Някаква идея?

# 37
  • Мнения: 154
Здравейте,
Следя темата с интерес, благодаря на всички, които допринасят за прекрасния коледен дух.
Имам един въпрос към
Джемма,
Относно сладките "канелени ролца", от няколко дни им се чудя и каня , но ме притеснява, колко време ще издържат. Дали мога да ги направя сега, или не са много трайни?
Благодаря предварително. bouquet
За отчет - вече направих по няколко дози от ванилените рохлички, трюфел бисквитките, постни арменски сладки, както и едни фъстъчени масленки. Намерих рецепта за домашни бонбони Тофифи, но се чудя, дали нашите меки бонбони Лакта стават (в рецептата пише, че се ползват готови меки карамелени), та мисля да ги пробвам и тях и ако се окажат сполучливи, ще споделя.

# 38
  • София
  • Мнения: 11 734
Благодаря и аз, Наталина!  bouquet
Давам отчет какви ги свърших днес. Три вида сладки: Линцери, но не са слепени, портокалови бисквити, лешникови бисквити. Не ми остана време за рохличките, друг път през седмицата ще забъркам, ако ми стигне времето.  Щолен няма да правя, никой не ми го уважаваше миналата година, но "избих рибата със сладките... мда.  Толкова от мен.
Сега ще ви се наслаждавам на произведенията.  Simple Smile

# 39
  • Мнения: 1 954
Остана слепването на линцерите и на капучиновите звезди. Детето не обича обаче марципан и се чудя с какво да слепя звездичките. Някаква идея?
Конфитюр, мармалад или шоколад.
А аз да питам-соленките, гевречетата и бретцелите ще издържат ли до Коледа? newsm78

# 40
  • София
  • Мнения: 974
ilesanguinaires,  няма да издържат бисквитите " Канелени рулца" от сега до Коледа. 2-3 дни по- рано могат да се направят, не повече.

# 41
  • Мнения: 385
Капучиновите  звезди ги слепвам с шоколадов ганаш.

# 42
  • Мнения: 154
Брук Дейвис,
Благодаря за отговора.  bouquet
И аз имах такива съмнения, значи остават за последния момент, тъкмо ще имат по-голям шанс да оцелеят няколко за подарък Simple Smile
Аз също ще правя соленки, най-вероятно с кашкавал, както и коледни колачета. Но тях  ден-два преди Коледа.
Вчера попаднах на модифицирана рецепта на ванилените рохлички, в един чешки сайт. Като цяло тестото е идентично, но се добавя капучино (за една доза 50 мл), само ми се стори, че жълтъци не видях в съставките, което ме изненада. Като се изпекат сладките, двете крайчета се топват в шоколад, без овалване в пудра захар. Догодина мисля да ги пробвам, защото вече приключих с 4 дози от тези сладки.

Последна редакция: нд, 13 дек 2015, 21:47 от ilesanguinaires

# 43
  • София
  • Мнения: 372
Досега са готови
 -  ванилени кравайчета 2 дози
- линцери - неслепени
- капучинови звездички - неслепени
- меденки неукрасени
- коледни звезди на мишел
- коледна къщичка
- мини щолени на Лабрекс.

Чакат ме напуканите шоколадови, локумките на Джема и .....

# 44
  • Балчик
  • Мнения: 9 219
Няма никаква причина да не издържат , тестото е маслено, нищо бързоразвалящо се няма в тях.

Последна редакция: нд, 13 дек 2015, 22:36 от Джемма

Общи условия

Активация на акаунт