За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

  • 25 040
  • 742
  •   1
Отговори
# 690
  • Мнения: 39 499
Подкрепям 2в1. Не трябва варене. Вземи сиропа от сладко, добави му топла вода и си готова.

# 691
  • Мнения: 3 449
Подкрепям 2в1. Не трябва варене. Вземи сиропа от сладко, добави му топла вода и си готова.
Хубаво, ама вече го сварих и сиропирах първия блат Simple Smile. Сега чакам да изстине, за да положа крема.
Ще пиша за резултата, ако се докопам до парченце торта.

# 692
  • In transit
  • Мнения: 11 905
Никога не сиропирам, кремът овлажнява прекрасно всеки блат, стига да го оставиш да поеме достатъчно време.
Съгласна съм. И аз не обичам да сиропирам блатове.

# 693
  • Мнения: 9 568
Е зависи от блата и от вкуса. Аз пък не обичам блатести блатове, предпочитам сиропирани.

# 694
  • In transit
  • Мнения: 11 905
Жената, дори и пандишпан, многооо рядко ми се случва да сиропирам и то леко. От малка не обичам десерти със сироп. Веднага се сещам за реването. Grinning

# 695
  • София
  • Мнения: 8 580
Пък аз си умирам за сиропирани от малка... Само ако имаше кой да ми прави Simple Smile

# 696
  • Мнения: 9 568
Въпрос на вкус, няма спор. То аз по принцип обичам и с много крем и т.н. Вчера ядох някаква  креместа торта, но имаше малко пандишпан и много не издразни Joy всъщност не обичам сладко, кво се правя и аз Joy

# 697
  • Sofia
  • Мнения: 26 486
Правили ли сте десерт с батат?

Имам една рецепта за тиква с грис,но тиквата свърши и си мисля дали би могло и с него да стане 🤔

Последна редакция: вт, 16 яну 2024, 21:13 от Doli

# 698
  • Sofia
  • Мнения: 21 699
Е, ама сиропиран блат не може да се сравни с реване, блатовете не се заливат. Simple Smile
И понякога се налага да се понамокрят - блатове всякакви.

# 699
  • онче бонче бонбонче
  • Мнения: 16 259
С хубави блатове няма нужда от сиропиране Hug Въпрос на вкус естествено, аз така и не свикнах със сиропираните торти, но мисля че се сиропира защото не е ползван точния блат, крем и въобще комбинация и сиропирането е някакъв начин да се поправи вкусът на крайния продукт.
Правили ли сте десерт с батат?
Може, само повече захар му трябва, то си е като тиква, правят се кексове с него що да не може и друго.

# 700
  • Мнения: 3 449
Жената, дори и пандишпан, многооо рядко ми се случва да сиропирам и то леко. От малка не обичам десерти със сироп. Веднага се сещам за реването. Grinning
Сиропирани сладкиши и аз не обичам никак от дете - това реване, саварини, тулумби и подобни да не виждам...
Някои блатове обаче съм забелязала, че искат леко сиропиране (не да се напоят), колкото да се направи по-добра спойка с крема и оттам - да се стабилизира цялата торта. Зависи си и от крема - някои просто не могат да овлажнят достатъчно блата и има риск пластовете да тортата да се разместват при рязане. А точно сега не ми се поема такъв риск, даже направо е изключено Simple Smile

# 701
  • Мнения: 4 238
Баба ми като прави мекички с мая след изтиване стават някак жилави и сухи. На следващия ден вече не са ми вкусни изобщо. А като и раздават колкото и да стоят все са мекички и вкусни.
Търся си рецепта за такива мекици с мая, които и 2-3-4 дена след направата да са мекички и вкусни.

# 702
  • Мнения: 9 568
С хубави блатове няма нужда от сиропиране Hug Въпрос на вкус естествено, аз така и не свикнах със сиропираните торти, но мисля че се сиропира защото не е ползван точния блат, крем и въобще комбинация и сиропирането е някакъв начин да се поправи вкусът на крайния продукт.

това въобще не е вярно.

# 703
  • Мнения: 13 366
Също не обичам сухи торти, все едно кекс.
Маслен крем например как ще овлажни блата.
В тортата е от значение не само блата, а и крема, който сте подбрали.
Смесвате ралични неща накуп, които не са общовалидни за различните видове торти.

# 704
  • под тепетата
  • Мнения: 9 364
Morkovelka99, опитай триградските мекици. Така се случи, че направих огромно количество за двама ни. Ядох си ги няколко дни и си бяха много хубави.
 https://ilrai.blogspot.com/2014/01/blog-post_5.html

Общи условия

Активация на акаунт