За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

  • 25 041
  • 742
  •   1
Отговори
# 720
  • Мнения: 6 840
значи аз слагам сушени плодове само на сладкиши , които бързо се изяждат. Събират бързо мухи винарки ако стоят. Но обичам сушени плодове в пдене. Например месо със сушени сливи, стафиди в плънка на шаран или птица  или агнешко, може също да се сложи арабски кукус или булгур в купа, да се полее с гореща вода и да се остави да се размекне. нарежат наситно сушените плодове отгоре и да се полее с месо със зеленчуци и сос. И т.н.

# 721
  • Мнения: 4 238
Снощи гледах една леля в Ютюб и тя ги направи само с брашно, вода, мая и малко олио. Каза, че това е класическата рецепта за мекици и не ставали хлебни. Тези дето и ги дават и аз си мисля, че са с такава икономична рецепта,  защото са от баничарницата. Баба ми им слага яйца и мляко в тестото.
Ами остават, как да не остават тя прави по-много. Човек колко да изяде 2-3 и всички си остават.
От уличните ме е страх и не ми се рискува трети път с тях. При мен страшно много олио поемаха.Не ставаха за ядене от олио и изхвърлих тестото. Да купя освен едно готово тесто и да си направя няколко да ми мине мерака.

# 722
  • Мнения: 6 840
Morkovelka99  не става ли да пробваш някой уред, който пести мазнини , а не на тигана ? Може да не поемат толкова в подобен уред. Аз бих опитала.

# 723
  • Мнения: 3 379
Мики, защо в Зелевайката лука и моркова се варят цели? Довечера ще я правя и ми стана интересно дали това влияе на вкуса?

# 724
  • Мнения: 14 125
Според мен и моят опит, разделянето на пластове се получава, когато кремът е гъст и стяга твърде бързо. По този начин няма възможност част от него да попие в блата, кремът постепенно да се сгъсти (за 2-3 часа) и да си направи спойка с блата.

# 725
  • Sofia
  • Мнения: 21 699
Снощи гледах една леля в Ютюб и тя ги направи само с брашно, вода, мая и малко олио. Каза, че това е класическата рецепта за мекици и не ставали хлебни. Тези дето и ги дават и аз си мисля, че са с такава икономична рецепта,  защото са от баничарницата. Баба ми им слага яйца и мляко в тестото.
Ами остават, как да не остават тя прави по-много. Човек колко да изяде 2-3 и всички си остават.
От уличните ме е страх и не ми се рискува трети път с тях. При мен страшно много олио поемаха.Не ставаха за ядене от олио и изхвърлих тестото. Да купя освен едно готово тесто и да си направя няколко да ми мине мерака.
Пробвай с тиганици. Simple Smile  Нормално тесто, което разточваш на 5мм кора и нарязваш както ти харесва, пържиш... поне не цапат толкова. Ставт като възглавнички.  За да не поемат мазнина, тя трябва да е добре загрята.

# 726
  • Мнения: 4 238
Кой е този уред? Нямам такива. Имам гофретник 😂, тостер, грил в тях не става.Air fryer още се чудя трябва ли ми и не съм купила.

# 727
  • Мнения: 13 105
А, в еърфраер всичко друго ще направиш но не и баш мекици. Че те нали ако не са в мазнина, ще се превърнат в просто пърленка Grinning Мекици стават в мазнина, не си представям в какво и как трябва да ги пържиш че да е в по-малко мазнината. Номерът е повечето от нея да си стои в съда, а не в да отива в тях.
За поетото твърде много олио са ти написали - става така ако мазнината не е достатъчно гореща. Трябва да се "запечатат" отвън много бързо, за да не може да попива в тях толкова.

# 728
  • In transit
  • Мнения: 11 906
Мики, защо в Зелевайката лука и моркова се варят цели? Довечера ще я правя и ми стана интересно дали това влияе на вкуса?
Не, просто е по-лесно. Често, като правя пилешки бульон, например, слагам зеленчуците цели, после изхвърлям целината, магданоза, морковите ги нарязвам на кубченца, лука го намачкам и ги слагам към супата.

# 729
  • Мнения: 4 238
На мен тестото ми беше проблематично тогава сигурена съм. Нещо него не мога да улуча. Много сгорещено ми беше олиото и пак поемаха, ракия сложих, още брашно и нищо не ставаше. Накрая всичко изхвърлих и сурови и изпържено.

# 730
  • София
  • Мнения: 8 580
Сушените  плодове си ги хапвам със скир или кисело мляко - в млечния продукт добавям нарязани сушени плодове, орехи и чия. И това е - вкусно и бързо Simple Smile

# 731
  • Мнения: 13 105
На мен тестото ми беше проблематично тогава сигурена съм. Нещо него не мога да улуча. Много сгорещено ми беше олиото и пак поемаха, ракия сложих, още брашно и нищо не ставаше. Накрая всичко изхвърлих и сурови и изпържено.
Аз толкова рядко си позволявам мекица, че не съм критерий - радвам се буквално на всякаква, от просто хлебно тесто също ме устройва Grinning
У сестра ми много харесват мекици от универсалното хладилно тесто, винаги когато правят, една част от него бива изпържена на мекици. А иначе сестра ми прави закуски на племенника от него.

# 732
  • Sofia
  • Мнения: 26 487
Трябва ми рецепта за соленки които не бухват много,за да може да се отпечатва с формички.

# 733
  • In transit
  • Мнения: 11 906
Трябва ми рецепта за соленки които не бухват много,за да може да се отпечатва с формички.
Тези соленки не се надуват много, но са със сирена, не знам дали ще ти свършат работа.

# 734
  • Мнения: 6 840
natka пробвала ли си ? Аз тук няма от къде да купя такова тесто, но в София веднъж съм купувала и съм правила мини мекички със сирене вътре на еърфрайър и са ми ставали супер. Гледаш да не ги препечеш и гледаш да ги намазниш отгоре . Повече не им трябва. Ако имах тесто тук веднага бих пробвала да потвърдя.

Общи условия

Активация на акаунт